Mångfaldens gård

Om oss

Om oss Kjeld Eslared & Markus Eslared

Läs mer om oss i Eslared.

Gården Eslared är under ständig utveckling och än så länge är vi allt annat än färdiga. Det händer mycket hela tiden, både på vår egen gård och på marker vi lånar och arrenderar runt om på olika ställen. Vi drivs av ett intresse att bevara det öppna kulturlandskapet och att delta i arbetet med att bevara många olika svenska lantraser.

Markus Eslared

Kommer ursprungligen från Kvibille, uppvuxen i Falkenberg och har bott, arbetat och studerat runt om i Sverige. Har en examen  i Restaurang- och måltidskunskap från Restauranghögskolan i Grythyttan och har genom åren arbetat på flera större hotell och några mindre ställen framförallt som bartender, servitör, hovmästare. Köpte Eslared 2003 med avsikt att kunna göra något äkta i sin förfäders fotspår. Eslared är Markus farmors föräldrarhem men gården har också varit i hans farfars farfars ägo på sent 1800 tal.

Kjeld Eslared

En riktig Jylländsk bonde som bott på bondgård hela sitt liv. På gården Enggaard utanför Ringkøbing har han med sina föräldrar inriktat sig på danska lantraser av kor, grisar, hästar, får, getter, höns, gäss, ankor, duvor. Kjeld är utbildad trädgårdsmästare, slaktare, styckare, charkuterist och kock. Kjeld bor sedan januari 2012 i Eslared.