Mångfaldens gård

Lantbruk

Blekingeanka-EslaredSedan början av 2012 har det hänt mycket på gården i Eslared. Varje dag tar vi ett steg framåt mot en finare och mer levande gård. Det är ett hårt arbete men vi har många glada tillrop runt omkring oss samt en hel del hjälpande händer och människor som på andra sätt stöttar vår verksamhet.

I Eslared hittar du de flesta djur som man kan ha på en lantgård och dessutom alla de djur som i början av 1900-talet fanns här på gården.

Vi har gutefår, bronskalkoner, blommehöns, värphöns, skånegäss, gotlandskaniner, mellerudskaniner, blå anka, blekingeanka, en linderödssugga, fjällkor och rödkullakor djur som alla räknas som svenska lantraser och där vi gör vad vi kan för att bevara dessa gener för framtiden.

På gården har vi beroende på säsong även, slaktgrisar, duvor, bruna värphöns, slaktgäss, myskankor, arbetshästar (dansk lantras), en jerseykalv, svartvita kvigor, en ponny och en åsna.

Vi tar i mån av tid emot besökare, men är i nuläget i en process där vi ägnar tiden till att utveckla gården så vi har alltså ingen organiserad besöksverksamhet. Men vem vet vad Eslared utvecklas till, vi ser vad som händer.

Kjeld och Markus Eslared