Gutefår

Gutefår - EslaredI december 2012 köpte vi 4 gutetackor. Därefter fick vi den ståtliga gutebaggen Glenn-Ronny som ursprungligen kommer från Nordens ark i Bohuslän. Numera har vi flera lamm och har utökat flocken med ytterligare  får. Under vintern har vi dem inne i stallet för att skydda dem mot varg som det sägs stryker omkring här i trakterna med jämna mellanrum. Under vår, sommar och höst så betar de ute i ett hägn som vi utvidgar lite då och då.

Gutefår är en av de lantraser vi har på gården. Vår förhoppning är att så småningom ha de flesta av våra djur i genbank och delta fullt ut i arbetet att bevara generna för kommande generationer och morgondagens livsmedelsindustri.

Publicerat av Markus Eslared

Föddes 1973 i Kvibille, en liten mejeriort strax norr om Halmstad. 1983 bar det vidare till strandstaden Falkenberg där grundskola och gymnasieutbildning slutfördes. Redan sen tidig ungdom politiskt intresserad och medveten. Arbetade extra från 13 års ålder i ett gatukök i Falkenberg. 3 terminers studier i statsvetenskap, nationalekonomi, juridik och statistik inom ramen för politices magisterprogrammet vid Umeå Universitet. 1995 blev det ytterligare en termin statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Arbete för Cherry Casino som servicetekniker ombord på Lion King (Stena Line) samt arbete inom Restaurang ombord på samma båt. Därefter 2 vintersäsonger på Storliens Högfjällshotell 1997 barskola i Göteborg och sommar samt konferenssäsong på Hotell Srandbaden, Falkenberg. Jobbjakt i Västindien. 1998-2004 fullt ös på Hotel Tylösand inklusive tjänstledigt för vidare studier på Restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet med följd av en kandidatexamen i Restaurang- och måltidskunskap i kappsäcken. Bedriver sedan 2012 aktivt jordbruk i Eslared vid sidan om arbetet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *