Plöjjning

Det är många saker som ska i jorden i vår nya köksträdgård. Först ska landet/åkern plöja sen blir det har och kanske det viktigaste av allt – inhägnad för att hålla vildsvin och annat borta.

Publicerat av Markus Eslared

Föddes 1973 i Kvibille, en liten mejeriort strax norr om Halmstad. 1983 bar det vidare till strandstaden Falkenberg där grundskola och gymnasieutbildning slutfördes. Redan sen tidig ungdom politiskt intresserad och medveten. Arbetade extra från 13 års ålder i ett gatukök i Falkenberg. 3 terminers studier i statsvetenskap, nationalekonomi, juridik och statistik inom ramen för politices magisterprogrammet vid Umeå Universitet. 1995 blev det ytterligare en termin statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Arbete för Cherry Casino som servicetekniker ombord på Lion King (Stena Line) samt arbete inom Restaurang ombord på samma båt. Därefter 2 vintersäsonger på Storliens Högfjällshotell 1997 barskola i Göteborg och sommar samt konferenssäsong på Hotell Srandbaden, Falkenberg. Jobbjakt i Västindien. 1998-2004 fullt ös på Hotel Tylösand inklusive tjänstledigt för vidare studier på Restauranghögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet med följd av en kandidatexamen i Restaurang- och måltidskunskap i kappsäcken. Bedriver sedan 2012 aktivt jordbruk i Eslared vid sidan om arbetet.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

 1. Hejsan
  Har set at du har fått høns, så jag vil fråga dig om du sælger ägg?
  Min dattor og svägerson har et sommerställa i Porsabygget, inte så långt från dig, och vi kommer där ofta.
  Hälsninger
  Kate Stormly

 2. Hej Kate! Trevligt att du sett att det sker lite förändringar på gården. Självklart får du köpa lite ägg och komma och kika på våra djur. Det är bara att komma och knacka på dörren. Snart hoppas jag att vi kan ha lite självbetjäning vid vägen med ägg, ved, blommor och grönt. /Markus & Kjeld

 3. Hejsan
  Ser først din mail nu om at i sælger ägg. Det låter bra, og jag kommer och knackar på døren næste gang jeg kommer til Sverige, om ungefär 1 måned.
  Hälsninger
  Kate

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *